Har du en fråga?

Här kan du ställa frågor om SPES och vår verksamhet. Svaret på din fråga publiceras här på sidan.

 

9 Replies to “Har du en fråga?”

 1. Hej!
  Det värsta som kunde hända mig gjorde det för nio månader sedan. Som alla andra som drabbats har jag mått fruktansvärt dåligt. Har sökt och famlat efter hjälp på alla upptänkliga vis. Gick till SPES samtalsgrupp i en av landets större städer där samtalsledaren visade sig vara den som behövde mest tröst och stöd. Inget fel i att själv behöva men kanske inte som samtalsledare. För det uppdraget var hen helt olämplig. Och nu senast jag läste er hemsida såg jag att ni ”uppmuntrande” skriver att livet, för oss efterlevande, kan bli levbart. Vilket gräsligt ord!! Knappast uppmuntrande. Vad är ätbart – går att äta men är inte gott, drickbart – inte otjänligt att dricka men ingen hög kvalitet. Jag är inte så naiv att jag tror att min förlust och upplevelse går att, eller ens ska kunna, suddas ut. Jag kommer för alltid att bära det med mig. Men mitt mål är att återvinna ett gott liv. Hittills är min uppfattning att SPES stödjer dem som vill stanna kvar i sorgen och ge upp.

  1. Hej Helene. Vi vill verkligen beklaga din tragiska förlust och din situation!
   Vi delar smärtan med varandra inom SPES och meningen är att vi på olika sätt kan underlätta genom att vara ett medmänskligt igenkännande stöd för varandra. Det var bra att du sökte och fann SPES, men vi är lika ledsna som du att din upplevelse av en samtalsgrupp inte blev vad du hade behövt. Det finns fler sätt att finna stöd inom SPES, ring gärna vår telefonjour någon kväll mellan 19-22. Där svarar personer med egen förlusterfarenhet. Det finns även kontaktpersoner runt om i landet som du gärna kan höra av dig till personligen. Du kan även höra av dig och dela din upplevelse av SPES med någon av oss i styrelsen. SPES ska vara ett stöd för oss att leva vidare på bästa möjliga sätt, vi har våra svåra förluster med oss men behöver hitta en nyorientering i livet framöver.
   Med varma hälsningar

 2. Hej!
  Kan man vara passiv medlem i SPES? Jag tycker det är jättebra att ni finns, men det skulle vara jättesvårt för mig att lyssna på de som berättar sin historia. Det beror inte på att jag inte har empati men andra men det skulle riva upp massa sår för mig.
  Vänligen,
  Kerstin Dahlqvist
  Förutom min epostadress finns jag på Facebook.

  1. Hej Kerstin!
   Det går bra att vara passiv medlem i SPES. Genom ditt medlemskap stödjer du föreningen och våra möjligheter att ge efterlevandestöd och arbeta intressepolitiskt.
   Varmt välkommen som medlem i SPES!

 3. Hej!
  Jag skulle vilja att begravningsbyrån gjorde reklam för Spes här i stan, om det är någon som begått självmord.
  Tänkte berätta för dom om Spes och hur dom kan ordna ett enkelt reklamblad från er.
  Hur ska dom göra för att få eller köpa dessa reklamblad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =