Gästbok

Varmt välkommen att skriva i vår gästbok!

Tänk på att inte skriva sådant som kan såra eller ge annat obehag. Skriv inte heller namn eller andra uppgifter om personer om du inte har deras samtycke. Det är inte tillåtet att använda gästboken för att göra reklam. Inlägg som bryter mot dessa enkla regler kommer att tas bort.

9 Replies to “Gästbok”

 1. Har ikväll pratat med en underbar varm människa på SPES telefonjour!
  Ville bara tacka dig igen <3

  1. Lika stort tack till dig Patrick, både för inlägget och för samtalet!
   Med ljus och kärlek till dig och dina anhöriga.

  2. Stort Tack för de värmande orden till den som gav dig det fina stödet!
   Vi har en fantastiskt grupp SPES medlemmar som ideellt bemannar SPES telefonjour, varje kväll året runt ger de ett medmänskligt stöd telefonledes mellan kl 19-22. En mycket värdefull insats i SPES verksamhet! <3
   Tack för att du visar din uppskattning, Patrick!
   Mvh Inger Händestam, Ordförande Riksförbundet SPES

 2. Min storebror Lennart Wikström begick självmord i april 1981 jag hans lillebror Kjell tillängnar i inte allfört ljust minne hans bortgång.

  1. Hej Kjell!
   Har helt missat att skicka en hälsning till dig. Ber om ursäkt!
   Ja 1981 talade man just inte så mycket om självmord som man gör idag och förstår att du måste levt i en väldigt ”tyst sorg” efter honom.
   Jag känner som själv miste en dotter 2004 har märkt en enorm skillnad på hur man idag talar/skriver om det. Det är ju en väldigt svår och komplicerad sorg ofta som följd då man mist någon i självmord och det är aldrig för sent att tala om sin förlust o sorg.
   Vet inte var du bor men du är alltid välkommen till våra stöd/samtalsträffar vilket många gör även om det gått 30-50 år sedan man mist en närstående.
   Gå gärna in o se på samtalsträffar på vår hemsida o se om det finns någon där i närheten där du bor. Du är varmt välkommen. Glöm inte heller vår telefonjour som har öppet varje kväll kl. 19-22. Ring o tala med en medmänniska där.

 3. Träffade idag Monica Winnberg Buhr på RSMH i Örebro och blev nyfiken på SPES som jag aldrig hört talat om?

  1. Hej Peter!
   Som du kanske sett här nu på vår hemsida så har Riksförbundet SPES funnits i över 30 år. Vi har just firat 30 år. Bli gärna medlem så får du vår fina tidning Förgätmigej 4 ggr/år att läsa mer om jubileét + en massa annat om vad vi gör i SPES. Du är varmt välkommen!

 4. Min mamma begick självmord i Januari. Hon blev 57år. Jag var 21år när jag hittade henne. Jag har själv överlagt självmord flera gånger. Men jag älskar livet, trotts att det är svårt att älska utan henne. Jag saknar henne varje dag. Jag har gått i terapi och ätit antidepressiva, men inget har hjälpt. Min terapi har varit att resa, besöka andra länder och göra allt jag varit rädd för tidigare. Jag har varit livrädd för havet, men både snorklar och surfar nu. Jag litar på att hon skyddar mig på något vis, så att jag kan fortsätta leva.
  Jag älskar dig mamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 8 =