2019-09-11 Förbundsordföranden har ordet

Hej SPES medlem,
Igår var den Internationella Suicidpreventiva dagen. För oss i SPES som förlorat någon uppmärksammar vi dagen eftersom vi inte vill att fler ska drabbas. Vi behöver varandra i SPES där vi skapar vårt medmänskliga nätverk av stöd från efterlevande till efterlevande.

Igår gjordes över 10-talet arrangemang runt om i landet, de flesta på initiativ av de ideellt aktiva inom SPES. Till dessa vill jag rikta ett extra stort Tack för att vi hjälps åt att uppmärksamma dagen och denna livsviktiga fråga!

Du kanske var med på något av evenemangen eller för egen del tände ditt minnesljus, i SPES håller vi våra minnesljus levande för de vi förlorat. Så igår ikväll hemma i Norrköping tände jag mina minnesljus för mina föräldrar på evenemanget som SPES lokalförening anordnade där.

En länk till TV4 Nyhetsmorgon med min SPES medverkan där igår morse.

Jag vill också passa på att lyfta fram denna copingstudie som SPES blivit ombedd att sprida. Ni som förlorat barn delta gärna för de önskar fler deltagare till studien.

Med det hoppas jag att du hade den SPES gemenskap du önskade igår när vi uppmärksammade den 10/9!

Vänlig hälsning,
Inger Händestam
Förbundsordförande i SPES