Darkness into light 8 maj

Darkness into light är en ett initiativ som varje år uppmärksammar människor som får sina liv förändrade av psykisk ohälsa, självskadebeteende och självmord. Över hela världen stiger människor upp innan gryningen för att gå eller springa mot soluppgången.

Darkness into light började på Irland och initiativtagare är Pieta House, en organisation som arbetar med stöd både vid psykisk ohälsa och stöd till närstående efter suicid. Samarbeten görs med andra suicidpreventiva organisationer världen över. 2019 var Mind den svenska representanten. 2021 är det SPES. På grund av pandemiläget kan ingen samordnad aktivitet göras i år, men vi uppmuntrar alla som vill att stiga upp i gryningen den 8 maj och gå med oss mot ljuset. Dela gärna några bilder från din ort! Använd #spes och #darknessintolight2021. 

Utmana gärna dina vänner att gå/springa en sträcka du bestämmer och skapa din egen suicidpreventiva insamling. Hela beloppet, utöver serviceavgiften går till SPES. Klicka på ”Join organisation” och sök på SPES i textfältet. 

Om man vill kan man betala anmälningsavgift precis som ett vanligt år, halva avgiften går då till SPES. 

Frågor? Maila till bjorn.eklund@spes.se