Nino Ramsby

Vi ser fram emot konstnären, kompositören, musikern och poeten Nino Ramsbys sommarprat 2 augusti.

Nino Ramsby, född Nina, är en bildkonstnär, musiker och poet som delat med sig av några alster i vår medlemstidning Förgätmigej. Här kan du läsa artikeln: Nino Ramsby

Som medlem i Spes får du vår medlemstidning Förgätmigej hem i brevlådan fyra gånger per år. Samtidigt stödjer du vår efterlevandeverksamhet och vårt suicidpreventiva arbete. Läs fler smakprov ur Förgätmigej eller bli medlem här

Nino Ramsby

Nino Ramsby (som tidigare hette Nina) har arbetat som fotograf sedan början på 90-talet och gjort musik minst lika länge. Först som frontperson i Salt, Baxter och Grand Tone Music och sedan som soloartist tillsammans med bland andra Martin Hederos. En diktsamling har det också blivit så här långt, många konstutställningar och flera varma TV-program ihop med konstnärsvännen Lars Lerin.

Nino Ramsby fick 2015 års Taubestipendium, vilket är ett låtskrivarpris. Han sjunger och spelar bland annat gitarr, bas, klarinett, saxofon, flöjt, olika trumpetinstrument, cello och trummor.

Hur gör du dina bilder Nino? ”Jag använder olja akvarell och akryl, blyerts, ibland renodlat men många av mina bilder blir till genom blandtekniker med fotografiet som utgångspunkt och blandas med målarmedier av olika slag. Varje bild kommer till på sitt eget sätt. Ibland tar jag kort på en av målningarna och printar sedan ut den för att sedan måla på bilden med tex akvarell.”

I denna podcast delar Nino Ramsby med sig av sina gamla dagböcker:

till frid

här intill står du
alltid vaken
varesig varmröd eller sval
slö eller festhes
hörs i vimlet
syns i ögonen
ingen sensation ändå tillräcklig
nej inte närheten av cirkus
hus, gräs, folk och skog
vadsomhelst
vartsomhels