”Jag förlorade min mamma när jag hade hela livet framför mig.”

Alla i SPES har förlorat någon de håller kär i suicid. Inger Händestam, SPES förbundsordförande, har förlorat bägge sina föräldrar genom självmord. Sin mamma 1986 och sin pappa 2006. Här berättar hon om vad mors dag betyder för henne:


”Mors dag förknippar jag med att plocka liljekonvaljblommor. Som barn spanade jag efter var det gick att hitta liljekonvalj för att plocka en bukett till mamma på mors dag och göra henne glad. Min mamma älskade doften av liljekonvalj, hon hade även den doften som parfym.

Det är minnen som dessa jag har med mig idag, de goda minnena finns där blandade med vad som inte blev efter att hon tog sitt liv när jag i unga år hade hela livet framför mig. Idag plockar jag liljekonvalj för min egen skull och njuter av den ljuvliga doften.”

Inger Händestam

Sänd lite kärlek till en mamma, mormor eller farmor. Eller som en minnesgåva för en saknad mamma. Din hälsning levereras till mottagaren på mors dag, oavsett beställningsdag.