Kastaplast lanserar en unik Spesdisc

Den 2 juni lanserar Kastaplast en unik ”Spesdisc” i begränsad upplaga. Discarna (frisbee) används i sporten discgolf. Försäljningen av discen är till förmån för Spes.

Discen finns att köpa här. Den har fått namnet Spes som betyder hopp på latin. Tillsammans bryter vi tabun om ett av våra största samhällsproblem. Stötta gärna initiativet genom att köpa discen eller Swisha en gåva till 900 76 67, märk gåvan ”hopp”. Stort varmt tack till @Kastaplast!

Några frågor till Anders Källström på Kastaplast:

– Hej Anders! Hur kom ni på den fina idén om att skapa en disc där försäljningen ska gå till en ideell organisation?

– I samband med att vi gjorde en ägarförändring i bolaget och vår grundare, Jonas Lindberg, lämnade sin aktiva roll ville vi göra något. Det finns ju röda dagar så varför inte en mintgrön dag, mintgrön är vår färg. Det uppenbara datumet för den mintgröna dagen tycker vi är Jonas födelsedag, den andra juni. Att då göra något för att stötta en ideell organisation kändes självklart.

– Ni har valt Spes som förmångstagare denna första gång, varför har ni valt just en organisation som arbetar med suicidprevention och efterlevandestöd?

– Vi ser ert arbete som mycket viktigt. Jag har personligen sett hur en hel familj kan påverkas av suicid. Jag har också förstått att just unga vuxna män är överrepresenterade bland de som begår suicid. Vår sport utövas till största del av just unga vuxna män så det känns som att vi kan träffa en stor målgrupp. Att få vara med att uppmärksamma ämnet för denna grupp av människor och förhoppningsvis öka öppenheten om psykisk ohälsa känns bra.

– Berätta gärna lite om de ”minnesdiscar” som cirkulerar i sporten, vad är det för något?

-Jag vet om ett par discar som någon vän till en avliden tagit med till en bana, och på discen skrivit att hen vill att man ska spela ett hål för den avlidne. Skälet till dödsfallet kan vara olika såklart men jag vet i alla fall att en av dom avslutade livet på egen hand. Sedan uppmanas man att, när sista hålet på banan är spelat, ta med discen till en annan bana. Det finns också hashtags för sociala medier om var discen befinner sig för tillfället. Ett fint sätt att hylla sin avlidne vän tycker jag.

Anders Källström