Möt våra nya samordnare i telefonjouren

Vi har glädjen att presentera våra nya samordnare för telefonjouren, Malin Nilsson och Lotta Jensen. Båda bemannar telefonjouren sedan tidigare. De har i sin tur värvat fyra nya stödpersoner till – varmt välkomna!

Vad är det bästa med att vara stödperson i telefonjouren. Vad ger det dig?

– Jag hittade till SPES efter att jag förlorade min pappa i självmord. Att träffa andra som kan förstå den komplexa sorgeprocessen har gett mig mycket. I telefonjouren får jag energi av att bryta tystnadskulturen kring suicid och kunna sprida hopp när någon har det tungt, säger Malin.

– Jag hittade SPES när jag förlorade min syster Johanna i självmord. Jag fick ett otroligt stöd från mina nyvunna vänner i SPES, därför kändes det självklart för mig att vara med och bidra till andra i samma situation när jag kände mig starkare. Av någon konstig anledning ger det mig energi av att prata om det viktigaste av allt det vill säga suicidprevention och stöd till efterlevande, säger Lotta.

SPES telefonjour är öppen alla kvällar 19-22 på telefonnummer 020-18 18 00. Alla inom SPES har själva mist en närstående genom suicid.

Malin Nylén

Lotta Jensen