Suicidpreventiva dagen 10 september

Här hittar du information om olika arrangemang runt om i landet den 10 september på den internationella suicidpreventiva dagen, den dag som lanserats av Världshälsoorganisationen (WHO) för att sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan.

Listan fylls på löpande.

Livsavgörande samverkan – en digital konferens på den suicidpreventiva dagen 10 september 2021.

Riksförbundet SPES är medarrangör och deltar i programgruppen inför planeringen av konferensen, en av programpunkterna kommer att handla om efterlevande. Under den direktsända digitala konferensen varvas föreläsningar och presentationer från profession, forskare och egenerfarna med paneldiskussioner och inspirerande exempel från praktiken. Annika Dopping tillsammans med Ullakarin Nyberg, specialist i psykiatri, med dr och suicidforskare, leder oss igenom programmet. Läs vidare

Östersund

Minnesstund i Stora kyrkan 10 september kl 19:00 med anledning av suicidpreventiva dagen.

Jönköping

Infolänk om suicidpreventiv vecka i Jönköping (samma vecka som 10/9)

Dalarna

En ljusmanifestation kommer att genomföras på Stora Torget i Falun den 10/9 kl 17-19. Ett samarbete mellan föreningarna SPES ,Balans och Attention. Du är varmt välkommen att delta för en stunds gemenskap och minnas de som inte orkade och de som kämpar och för oss som finns kvar.

Norrköping

Linköping

Suicidpreventiva dagen 10/9 Linköping: En kväll med musik, med Helena Ritzén, ljuständning, poesi och  tal. Kl 18.00. i Linköpings domkyrka. Arr: Svenska kyrkan i Linköping, SPES, Sensus. Kalmar

Ljusmanifestation på Larmtorget i Kalmar 10/9 kl 18.30. Arrangör; Kalmar kommun i samarbete med Regionen, sjukhuskyrkan och SPES. Föreläsning och musik på torget av Kim Stranne.

Borås

Ljuständning i Borås i Caroli kyrka samt på Stora torget kl. 16.00-21.00

Kungshamn


Västervik

Fredag 10 september 2021  kl 19.00 i S:t Markus kapell Södra Tjust pastorat Västervik. Vi tänder ljus för alla dem som inte orkade, för alla som kämpar, för oss som finns kvar. Ljusmanifestation med andaktsstund, musik, poesi och ljuständning. Under kvällen finns det möjlighet till samtal i samarbete med Suicide Zero och SPES.

Uppsala

Göteborg

Lund

Ljusmässa i Lunds Domkyrka kl.18:30 med tal, sång, musik, och ljuständning.
Präst: Jan Kjellström
Sång: Karin Öjehagen

Innan Ljusmässan har vi medlemsträff kl.15:00-18:00 i Stiftets lokal på Krafts Torg 12A (bakom Domkyrkan), med förtäring. Information finns på porten. Anmälan senast 5 september till marianne.e.nilsson@telia.com eller mobil (sms) 0768809143.

Välkommen! Marianne Nilsson

Helsingborg

Spes Skånekretsen har ett samarrangemang med Svenska Kyrkan/Sjukhuskyrkan i Helsingborg. Under årets jazzfestival inom kyrkans regi, Cathedral Jazz, presenteras även temat Världssuicidpreventionsdagen. Konsert med jazzmusiker Anna-Lena Laurin i S:a Maria kyrka, Helsingborg kl.17:05-18:00. Därefter ett litet program på utomhusscenen kl.18:00- 19:00 med dikter och musik. Kaffe kan köpas.

Spes Skånekretsen inbjuder till samtalsträff i Sensus lokaler, Billeplatsen 1, Helsingborg kl. 19:00-20:30. Enklare förtäring kommer att finnas.

Välkommen! Eva Johansson

Oskarshamn

Döderhults församling

Rävlanda

Halmstad

Blekinge

Fredag den 10/9 är det INTERNATIONELLA SUICIDPREVENTIVA DAGEN. Det uppmärksammar Ellipse-projektet med att arrangera FÖRSTA INTERNATIONELLA UTBILDNINGEN I SUICID PREVENTION, mellan 15.00-18.30. Du är välkommen till Stora Regionsalen på Wämö Center, eller kan du vara med på zoom. Har du bara möjlighet så gå in på www.e-llipse.com och klicka dig vidare under registrera. Kan du inte vara med på direktsändningen så går det bra att med den länken komma in i efterhand och ta del av vår utbildning när det passar dig. 

Grästorp

Grästorp kyrka samt kyrkans hus i Grästorp, kl. 14.00-18.00. Se hela programmet 

Varberg

Varbergs kyrka, kl. 16.00 öppet för ljuständning och fika Kl. 19.00 – 20.30 musik.