”Plötsligt insåg jag att det inte fanns någon där att minnas med”

Poeten och artisten Emil Jensen förlorade sin syster och bästa vän Anna i cancer för 17 år sedan. Han har sedan dess berättat om sin sorg både från scenen och i radioetern. Nu har Spes medlemstidning Förgätmigej nått våra medlemmar och i den finns en intervju med och texter av Emil Jensen om hans sorgearbete efter sitt enda syskon och en depression han tror berodde på obearbetad sorg. Samtidigt som hans texter varit till hjälp för andra.

– Jag har själv inte erfarenhet av suicid i min närhet men jag har fått väldigt mycket erfarenhet från min publik. Dels från dem som själva blivit hjälpta av mina texter och, till min otroliga glädje, inte tagit de sista stegen. Och från dem som förlorat någon i suicid och som funnit tröst i mina texter. Det räcker med att höra en sådan historia för att känna att jag gjort det jag hoppas att jag skulle kunna. Det är få saker som känns så meningsfulla, berättar Emil.

Här kan du läsa artikeln:

Som medlem i Spes får du vår medlemstidning Förgätmigej hem i brevlådan fyra gånger per år. Samtidigt stödjer du vår efterlevandeverksamhet och vårt suicidpreventiva arbete. Läs fler smakprov ur Förgätmigej eller bli medlem här