Vår medlemstidning

Som medlem i Spes får du vår medlemstidning Förgätmigej hem i brevlådan fyra gånger per år. Samtidigt stödjer du vår efterlevandeverksamhet och vårt suicidpreventiva arbete. Varmt tack!

Redaktionen: [email protected]

”Du behöver inte förstå allt utan det viktiga är att du accepterar människors olikheter”

Edward Summanen. Foto: Appendix Fotogra­fi.

Intervju med Edward Summanen, projektledare för Starka Tillsammans som drivs av Transammans – förbundet för transpersoner och närstående.

Intervju med Pirjo Stråte och Leif Svanlund, som är engagerade i Spes Stockholm

Kunskapen om immunpsykiatriska tillstånd behöver stärkas

Katrin Pettersson

”En dag i augusti 2013, efter en streptokockinfektion, försvann min då treåriga son plötsligt in i ett krigsfält av demoner och neuropsykiatriska symptom och jag kunde inte ta mig dit. Jag kunde inte rädda honom.” skriver Katrin Pettersson, ordförande i Förbundet Sane.

Julia Pivén – min diagnos

Julia Pivén

Det ordnar sig, så säger man. Men det är inte självklart att det ordnar sig. Avgrunden finns där. Och det blev värre, mycket värre, än jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

Han skildrar hur många som berörs

David Lundmark, foto: Fredrik Funck

I chocken och sorgen efter en äldre kusin som oväntat tog sitt liv, bestämde sig fotografen David Lundmark för att skildra hur ett självmord påverkar omgivningen långt bortom den närmaste familjen.

Att sörja sitt barn

Catrine

Hur kan det vara att sörja i ett litet samhälle där alla känner alla? Catrine Gyllenberg förlorade sin son Jonathan för sju år sedan. Hon bor i Burträsk som har cirka 1600 invånare och ligger fyra mil sydväst om Skellefteå. Vi var också med när Catrine Gyllenberg träffade en av våra kontaktpersoner i Norrbotten, Stina Berglund.

Tord Larsson i Umeå förlorade sin son Viggo 16 år

Tord Larsson

Klimatångest

Anna Widerberg