Spes Skåne län

Du som mist i suicid är välkommen att delta i Spes fysiska träffar som finns på många orter i landet, våra digitala stödträffar, och i våra stödgrupper på sociala medier. Vi har även en stödlinje som är öppen varje kväll, en stödchatt och kontaktpersoner.

Varmt välkommen!

Vi ordnar samtalsträffar och andra aktiviteter på olika orter i Skåne. Läs vidare längre ned på denna sida för mer information om vad vi erbjuder på de olika orterna. Välkommen!

Vi har också en egen grupp på Facebook: Spes Samtalsgrupper Skåne.


Årsmöte

SPES Skånekretsen inbjuder till Årsmöte lördag 23 mars 2024 ca kl. 9.30 – 16.00. Plats: Stiftsgården Åkersberg, Åkersbergsgatan 3, Höör. Åkersberg kan nås med tåg/buss, och ligger mitt i Skåne. Vi träffas i en fin miljö, med trevlig samvaro.

Vi börjar kl. 9:30 med förmiddagsfika, årsmöte kl. 10:30 – 12 ca, lunch kl. 12-13.
Kl. 13:15 – 14 ”Sagomusik för vuxna” – gitarristen Peter Tegnér spelar för oss.
Kl. 14:15 – 15 Enkel yoga i Kapellet. Du kan välja om du vill sitta på en kudde på golvet, eller på en stol. Inga krav på prestation, bara avslappning. Gärna bekväma kläder.
Vi avslutar kl. 15-16 med eftermiddagsfika.

Anmälan senast torsdag 22/2. Meddela specialkost, allergier. Anmäl dig gärna i god tid! Anmälan görs på mail eller sms, till [email protected] eller 0768 – 80 91 43. Anmälan är bindande. Avboka i god tid om du skulle få förhinder.

Varmt välkommen!


Samtalsgrupp Malmö

Välkomna till samtalsträff torsdagar kl. 18.15 i Sensus lokaler på Södra Vallgatan 5 i Malmö. Det ligger på hörnet mitt emot gamla kyrkogården vid Torggatan nära Gustav Adolfs torg.

8 februari
7 mars
4 april
2 maj
30 maj
19 juni (OBS- onsdag!)

Du behöver anmäla dig i förväg senast kvällen innan. Det kan du göra i Facebook-gruppen eller skicka ett sms till någon av oss. Vi vill att om du anmält dig och sedan inte kan komma att du lämnar återbud så fort som möjligt. Det är bra om du ringer någon av oss om du står nere i porten och inte kommer in så kommer vi ner och öppnar. Vi bjuder på fika.

Välkomna! Hälsningar Cecilia, Jörgen, Helen

Cecilia Tibell, 0730-40 33 68
Jörgen Linfeldt, 0702-28 48 49
Helen Jönsson, 0739-08 17 22

Ungdomsgrupp Malmö

Som ni vet har ungdomsgruppen varit vilande ett tag. Nu har jag bestämt att försöka dra igång den igen. Vi gör ett försök att hålla samtalsgruppen samtidigt som den ”vanliga” gruppen har sin träff, men givetvis i ett eget samtalsrum. Om fallet blir att väldigt få anmäler sig så kan vi eventuellt ansluta (under förutsättning att det känns ok för respektive) med den ”vanliga” gruppen, istället för att ställa in pga för få anmälda.

Du som är mellan 18 – 35 år är välkommen på samma dagar som Samtalsgrupp Malmö, klockan 18.15 i Sensus lokaler på Södra Vallgatan 5 i Malmö.

Du behöver anmäla dig i förväg senast kvällen innan- antingen i kommentarer under inlägget, pm eller till mig på 0709464692. Behöver du lämna återbud, så gör det gärna snarast möjligt. Ring eller smsa när du är utanför så öppnar jag. Det bjuds på fika.

Välkommen!
Tilde

Samtalsgrupp Kristianstad

Tisdagar kl. 18 – 20

6 februari
5 mars
9 april
14 maj
11 juni

Plats:  Sensus lokal, Nya Boulevarden 10, Kristianstad.  Vi bjuder på smörgås.

Anmälan senast två dagar före till mobil(sms) 0768 – 80 91 43 eller till [email protected]

Välkommen!   Marianne, Gunvor och Tea

Samtalsgrupp Helsingborg

Samtalsgrupp Helsingborg är i nuläget vilande. Vi återkommer med information om denna.

Kontaktpersoner inom Skånekretsen:

Eva Johansson (ordförande). Tel: 0704-689786. E-post: [email protected].

Marianne Nilsson (sekreterare). Tel: 0768-809143. E-post: [email protected]

Jörgen Linfeldt. Tel: 0702-284849. E-post: [email protected]

Att bli medlem i Spes

Varför?

Genom medlemskap stödjer du det suicidpreventiva ideella arbetet på lokal nivå i Skånekretsen. Genom att vi blir fler medlemmar, får vi regionbidrag till vårt arbete. Om ingen blir medlem, kommer vi inte längre att få något regionbidrag, och vi tvingas att avbryta mycket av verksamheten. Självklart kan man prova på verksamheten först, men om du upplever att vad vi gör är viktigt, och fortsätter att delta i vår verksamhet, så hoppas vi innerligt att du blir medlem.

När man själv drabbats hårt av självmord, så vet man hur viktigt det är att det finns hjälp att få från andra som förstår. Det är viktigt att den som orkar, med tiden står kvar för nydrabbade som tyvärr kommer varje år. Om alla lämnar verksamheten när man kommit över ytan, då finns ingen verksamhet kvar. Vi tror verkligen på vikten av gemenskap.

Genom att bli medlem, stödjer du även vårt riksförbund, som arbetar på nationell nivå för att påverka det suicidpreventiva arbetet. Nationellt finns t.ex. en Facebook-grupp, stödlinje varje kväll, chatt, stöd till den lokala verksamheten med utbildning, administration etc. Riksförbundet och dess olika kretsar arbetar i hela landet.

Hur?

Klicka HÄR för att bli medlem.

Vad?

När du blir medlem, får du medlemstidningen och löpande information per mail/ brev om aktuell lokal verksamhet. Du får aktuell nationell information och kunskap om suicidprevention. Du kan vara aktiv medlem, eller passiv. Inget engagemang är för litet. Desto fler medlemmar vi blir, desto starkare röst får Spes. Till varje pris ska vi bidra på olika sätt till att förhindra nya suicid. Som ett sätt att hedra våra nära och kära. Alla vi tillsammans är Spes. Välkommen!