Spes Skåne län

Du som mist i suicid är välkommen att delta i Spes fysiska träffar som finns på många orter i landet, våra digitala stödträffar, och i våra stödgrupper på sociala medier. Vi har även en stödlinje som är öppen varje kväll, en stödchatt och kontaktpersoner.

Varmt välkommen!

Vi ordnar samtalsträffar och andra aktiviteter på olika orter i Skåne. Läs vidare längre ned på denna sida för mer information om vad vi erbjuder på de olika orterna. Välkommen!

Vi har också en egen grupp på Facebook: Spes Samtalsgrupper Skåne.

Samtalsgrupp Malmö, sommarträff 13/7

Samtalsgrupp Malmö, sommarträff i Botaniska Trädgården i Lund (vid Cafe´ Botan) lördag 13/7 kl. 11-15 Vi bjuder på lunch och fika.

Anmälan senast dagen före (sms) till Jörgen Linfeldt 0702 – 28 48 49, Cecilia Tibell 0730 – 40 33 68 eller Helen Jönsson, 0739-08 17 22

Välkommen! Cecilia, Jörgen och Helén

Niclas Aronssons föreläsning ” Vi ses i himlen” 24/10

SPES Skånekretsen planerar att bjuda in våra medlemmar på föreläsning av Niclas Aronsson på Kockums Fritid i Malmö torsdag kväll den 24/10.

Niclas Aronssons föreläsning heter ” Vi ses i himlen” och handlar om skam, skuld och psykisk ohälsa.

Skriv upp dagen i kalendern, så återkommer vi med närmare besked.

Samtalsgrupp Kristianstad, sommarträff 27/7

Samtalsgrupp Kristianstad, sommarträff på Café Sandhem i Vä lördag 27/7 kl. 12-16. Vi bjuder på lunch och fika, så ange i anmälan om du har någon matallergi.

Anmälan senast dagen före till [email protected] eller mobil (sms) 0768 – 80 91 43.

Välkommen! Marianne, Gunvor och Tea

International Survivors of Suicide Loss Day 23/11

SPES Skånekretsen planerar även för en medlemsaktivitet lördagen den 23/11 i Malmö på International Survivors of Suicide Loss Day.

Vi bjuder på mat och gemenskap, ev. en föreläsning / musikstund.Inbjudan kommer senare, boka in även denna dag för SPES.

Varmt välkommen!
Styrelsen SPES Skånekretsen

OBS- alla medlemmar är välkomna oavsett bostadsort.

    

Ljusmässa och medlemsmöte på Världssuicidpreventions-dagen tisdag 10/9

Ljusmässa i Lunds Domkyrka kl.18:30 med tal, sång, musik, och ljuständning.
Präst: Jan Kjellström / Sång: Karin Öjehagen.

Innan Ljusmässan har vi medlemsträff kl.15:00-18:00 i Stiftets lokal på Krafts Torg 12A (bakom Domkyrkan).

Information på porten. Vi bjuder på mat, så ange i anmälan om du har någon matallergi.

Anmälan senast den 3/9 till [email protected] eller till mobil (sms) 0768 – 80 91 43. (Till Ljusmässan i Domkyrkan behövs ingen anmälan)
Välkommen!

Samtalsgrupp Malmö

Välkommen till samtalsträff onsdagar kl. 18.15.

14 aug
18 sep
16 okt
13 nov
11 dec

Plats: OBS- Vi träffas i Kunskapsgymnasiets lokaler, Östra Varvsgatan 13 B i Västra Hamnen i Malmö, som ligger sidan om Skånes Dansteater. Ringklocka vid huvudentrén.

Du behöver anmäla dig i förväg senast kvällen innan. Det kan du göra i Facebook-gruppen eller skicka ett sms till någon av oss. 

Vi vill att om ni anmält er och sen inte kan komma att ni lämnar återbud så fort som möjligt.

Vi bjuder på fika.

Välkomna! Hälsningar Cecilia, Jörgen, Helen

Cecilia Tibell, 0730-40 33 68
Jörgen Linfeldt, 0702-28 48 49
Helen Jönsson, 0739-08 17 22

Ungdomsgrupp Malmö

Du som är mellan 18 – 35 år är välkommen på samma dagar som Samtalsgrupp Malmö, klockan 18.15.
I samma lokal.

14 aug
18 sep
16 okt
13 nov
11 dec

Ungdomsgruppen är samtidigt som den ”vanliga” gruppen har sin träff, men givetvis i ett eget samtalsrum. Om fallet blir att väldigt få anmäler sig så kan vi eventuellt ansluta (under förutsättning att det känns ok för respektive) med den ”vanliga” gruppen, istället för att ställa in pga för få anmälda.
Du behöver anmäla dig i förväg senast kvällen innan– antingen i kommentarer under FB-inlägget, pm eller till mig på 0709464692.

Behöver du lämna återbud, så gör det gärna snarast möjligt. Det bjuds på fika.

Mvh
Tilde

Samtalsgrupp Kristianstad

Tisdagar kl. 18 – 20

27 augusti
8 oktober
5 november
3 december

Sensus studieförbund kommer ev. att byta lokaler, varför vi återkommer med lokal så snart vi fått besked.
Vi bjuder på smörgås. Anmälan senast tre dagar före (lördag förmiddag) till mobil(sms) 0768 – 80 91 43 eller till [email protected]

Välkommen! Marianne, Gunvor och Tea

Samtalsgrupp Helsingborg

Nu i höst startar vi upp våra samtalsträffar i Helsingborg igen. Vår första träff blir onsdagen den 28/8 och vi håller till på Billeplatsen 1 i Sensus lokaler som ligger centralt i Helsingborg. Vi startar kl. 18.15 och under kvällen bjuds även på fika och lite hembakat.

Jag som är samtalsledare heter Alexandra Rydholm och har själv förlorat min mor och min bästa vän i suicid. I snart ett år har jag även varit samtalsledare för Spes digitala samtalsträffar och sitter som ledamot i Spes Riks.

Kommande träffar i Helsingborg:

Onsdag 28/8 kl. 18.15
Onsdag 11/9 kl. 18.15
Onsdag 9/10 kl. 18.15
Onsdag 6/11 kl. 18.15
Onsdag 11/12 kl 18.15

Anmälan senast kvällen innan träffarna till Alexandra Rydholm på [email protected] eller min mobil 0733-22 24 94.

Välkommen!

Mvh Alexandra

Kontaktpersoner inom Skånekretsen:

Jörgen Linfeldt (ordförande). Tel: 0702-284849. E-post: [email protected]

Marianne Nilsson (sekreterare). Tel: 0768-809143. E-post: [email protected]

Att bli medlem i Spes

Varför?

Genom medlemskap stödjer du det suicidpreventiva ideella arbetet på lokal nivå i Skånekretsen. Genom att vi blir fler medlemmar, får vi regionbidrag till vårt arbete. Om ingen blir medlem, kommer vi inte längre att få något regionbidrag, och vi tvingas att avbryta mycket av verksamheten. Självklart kan man prova på verksamheten först, men om du upplever att vad vi gör är viktigt, och fortsätter att delta i vår verksamhet, så hoppas vi innerligt att du blir medlem.

När man själv drabbats hårt av självmord, så vet man hur viktigt det är att det finns hjälp att få från andra som förstår. Det är viktigt att den som orkar, med tiden står kvar för nydrabbade som tyvärr kommer varje år. Om alla lämnar verksamheten när man kommit över ytan, då finns ingen verksamhet kvar. Vi tror verkligen på vikten av gemenskap.

Genom att bli medlem, stödjer du även vårt riksförbund, som arbetar på nationell nivå för att påverka det suicidpreventiva arbetet. Nationellt finns t.ex. en Facebook-grupp, stödlinje varje kväll, chatt, stöd till den lokala verksamheten med utbildning, administration etc. Riksförbundet och dess olika kretsar arbetar i hela landet.

Hur?

Klicka HÄR för att bli medlem.

Vad?

När du blir medlem, får du medlemstidningen och löpande information per mail/ brev om aktuell lokal verksamhet. Du får aktuell nationell information och kunskap om suicidprevention. Du kan vara aktiv medlem, eller passiv. Inget engagemang är för litet. Desto fler medlemmar vi blir, desto starkare röst får Spes. Till varje pris ska vi bidra på olika sätt till att förhindra nya suicid. Som ett sätt att hedra våra nära och kära. Alla vi tillsammans är Spes. Välkommen!