Spes Skåne län

Välkommen till Spes i Skåne län!

Vi ordnar samtalsträffar och andra aktiviteter på olika orter i Skåne. Läs vidare längre ned på denna sida för mer information om vad vi erbjuder på de olika orterna. Välkommen!

Vi har också en egen grupp på Facebook: Spes Samtalsgrupper Skåne.


Ljusmässa och medlemsmöte på Världssuicidpreventionsdagen söndag 10/9

Ljusmässa i Lunds Domkyrka kl.18:30 med tal, sång, musik, och ljuständning.

Präst: Jan Kjellström / Sång: Karin Öjehagen

Innan Ljusmässan har vi medlemsträff kl.15:00-18:00 i Stiftets lokal på Krafts Torg 12A (bakom Domkyrkan).  Information på porten. Vi bjuder på mat, så ange i anmälan om du har någon matallergi. Anmälan senast den 3/9 till [email protected] eller till mobil (sms) 0768 – 80 91 43. (Till Ljusmässan i Domkyrkan behövs ingen anmälan). Välkommen! Styrelsen/Marianne

Vi planerar en medlemsaktivitet på International Survivors of Suicide Loss Day lördagen den 18 november

– en dag som uppmärksammar alla som förlorat närstående i suicid.

Syftet med dagen är att belysa efterlevandes situation, och att känna gemenskap och hopp i gemensamma svåra erfarenheter.

OBS- boka in dagen i kalendern. Mer information kommer senare.

Samtalsgrupp Malmö

Välkomna till samtalsträff torsdagar kl. 18.15 i Sensus lokaler på Södra Vallgatan 5 i Malmö. Det ligger på hörnet mitt emot gamla kyrkogården vid Torggatan nära Gustav Adolfs torg.

17 augusti

14 september

12 oktober

9 november

7 december

Du behöver anmäla dig i förväg senast kvällen innan. Det kan du göra i Facebook-gruppen eller skicka ett privat meddelande till Cecilia, Jörgen eller Helen eller ett sms till någon av oss. Vi vill att om du anmält dig och sedan inte kan komma att du lämnar återbud så fort som möjligt.

Det är bra om du ringer någon av oss om du står nere i porten och inte kommer in så kommer vi ner och öppnar.

Vi bjuder på fika.

Välkomna! Hälsningar Cecilia, Jörgen, Helen

Cecilia Tibell, 0730-40 33 68

Jörgen Linfeldt, 0702-28 48 49

Helen Jönsson, 0739-08 17 22

Ungdomsgrupp Malmö

Tyvärr måste Ungdomsgruppen vara vilande ett tag framöver. Så fort vi kan få ihop till en mindre grupp igen, kan nya tider bokas. Vid frågor är du välkommen att kontakta Tilde:  [email protected]

Under tiden hänvisas till de andra grupperna.

 Med Vänliga Hälsningar

Tilde

Samtalsgrupp Kristianstad

Tisdagar kl. 18 – 20

22 augusti

10 oktober

8 november

Plats:  Sensus lokal, Nya Boulevarden 10, Kristianstad.  Vi bjuder på enkel fika.

Anmälan senast två dagar före till mobil(sms) 0768 – 80 91 43 eller till [email protected]

Välkommen!   Marianne, Gunvor och Tea

Samtalsgrupp Helsingborg

Samtalsgrupp Helsingborg pausar tyvärr ett slag på grund av samtalsledarens arbetssituation. Så fort vi kan få ihop till en mindre grupp igen, kommer Eva att boka nya tider. Under tiden hänvisas till de andra grupperna. Eva fortsätter i sin roll som kontaktperson som vanligt. [email protected]

Med Vänliga Hälsningar

Eva Johansson

Kontaktpersoner inom Skånekretsen:

Eva Johansson (ordförande). Tel: 0704-689786. E-post: [email protected].

Marianne Nilsson (sekreterare). Tel: 0768-809143. E-post: [email protected]

Jörgen Linfeldt. Tel: 0702-284849. E-post: [email protected]

Att bli medlem i Spes

Varför?

Genom medlemskap stödjer du det suicidpreventiva ideella arbetet på lokal nivå i Skånekretsen. Genom att vi blir fler medlemmar, får vi regionbidrag till vårt arbete. Om ingen blir medlem, kommer vi inte längre att få något regionbidrag, och vi tvingas att avbryta mycket av verksamheten. Självklart kan man prova på verksamheten först, men om du upplever att vad vi gör är viktigt, och fortsätter att delta i vår verksamhet, så hoppas vi innerligt att du blir medlem.

När man själv drabbats hårt av självmord, så vet man hur viktigt det är att det finns hjälp att få från andra som förstår. Det är viktigt att den som orkar, med tiden står kvar för nydrabbade som tyvärr kommer varje år. Om alla lämnar verksamheten när man kommit över ytan, då finns ingen verksamhet kvar. Vi tror verkligen på vikten av gemenskap.

Genom att bli medlem, stödjer du även vårt riksförbund, som arbetar på nationell nivå för att påverka det suicidpreventiva arbetet. Nationellt finns t.ex. en Facebook-grupp, stödlinje varje kväll, chatt, stöd till den lokala verksamheten med utbildning, administration etc. Riksförbundet och dess olika kretsar arbetar i hela landet.

Hur?

Klicka HÄR för att bli medlem.

Vad?

När du blir medlem, får du medlemstidningen och löpande information per mail/ brev om aktuell lokal verksamhet. Du får aktuell nationell information och kunskap om suicidprevention. Du kan vara aktiv medlem, eller passiv. Inget engagemang är för litet. Desto fler medlemmar vi blir, desto starkare röst får Spes. Till varje pris ska vi bidra på olika sätt till att förhindra nya suicid. Som ett sätt att hedra våra nära och kära. Alla vi tillsammans är Spes. Välkommen!

Du som mist i suicid är välkommen att delta i Spes fysiska träffar som finns på många orter i landet, våra digitala stödträffar, och i våra stödgrupper på sociala medier. Vi har även en stödlinje som är öppen varje kväll, en stödchatt och kontaktpersoner.

Varmt välkommen!