SPES Skåne län

Välkommen till SPES i Skåne län!

Välkommen till SPES Skåne!

Vi ordnar digitala samtalsträffar, fysiska samtalsträffar och andra aktiviteter på olika orter i Skåne. Läs vidare längre ned på denna sida för mer information om vad vi erbjuder på de olika orterna. Välkommen!

Vi har också en egen grupp på Facebook: SPES Samtalsgrupper Skåne.

Samtalsgrupp Malmö – vi ordnar även sommarträff!

Sommarträff! Botaniska Trädgården i Lund, vid Cafe´ Botan. Lördagen den 16 juli kl. 10:30. Vi bjuder på lunch och fika. Anmälan senast onsdag 13 juli till Jörgen Linfeldt 0702 – 28 48 49 eller Cecilia Tibell 0730 – 40 33 68. Välkommen! Cecilia och Jörgen

Samtalsgrupp Malmö hösten 2022.

Tisdagen den 16 augusti
Tisdagen den 13 september
Torsdagen den 13 oktober
Torsdagen den 10 november
Torsdagen den 8 december

Tid: kl. 18-21.
Plats: Sensus nya lokaler på Södra Vallgatan 5 i Malmö! Det ligger på hörnet mitt emot gamla kyrkogården vid Torggatan nära Gustav Adolfs torg.

Du behöver anmäla dig i förväg senast kvällen innan. Det kan du göra i vår facebookgrupp ”SPES samtalsgrupper Skåne” , eller ett messengermeddelande till mig eller Cecilia, eller ett sms till någon av oss. Som vi tidigare meddelat kan vi max ta emot 22 deltagare/träff. Om vi blir fler kan man sätta upp sig på reservlista eller vara med på någon annan av träffarna i Helsingborg, Kristianstad eller Ystad. Vi vill att om ni anmält er och sen inte kan komma, att ni lämnar återbud så fort som möjligt. Detta av flera skäl bl.a för vi ska få chans att hinna plocka in eventuella ersättare.

Det är bra om du ringer någon av oss när du står nere i porten och inte kommer in, så kommer vi ner och öppnar. Vi bjuder på fika. Välkomna!

Hälsningar Cecilia, Jörgen, Helen och Tilde

Kontakt: Cecilia Tibell, 0730-40 33 68 eller Jörgen Linfeldt, 0702-28 48 49

Samtalsgrupp Kristianstad – sommarträff i juli!

Sommarträff i Tivoliparken söndagen den 10 juli kl 12 – 15.
Tivoliparken, i närheten av Teaterns parkering (vid regn i Sensus lokal, Nya Boulevarden 10). Vi bjuder på mat, så ange i anmälan om du någon matallergi. Anmälan senast en vecka före, den 3 juli p g a maten, till marianne.nilsson@bahnhof.se eller till mobil (sms) 0768 – 80 91 43.

Medlemsmöte före Ljusmässan i Lund den 10 september, se nedan.

Samtalsträff söndagen den 25 september kl. 11 – 13

Samtalsträff lördagen den 26 november kl. 11 – 13.

Välkommen! Marianne och Gunvor

Samtalsgrupp Ystad – sommarträff i juli!

Lokal: Sal 2, Lancasterskolan, S:t Petri kyrkoplan 2, Ystad.

Vi bjuder på enkel fika.

Anmälan senast kvällen före till mobil(sms) 0768 – 80 91 43 eller till marianne.nilsson@bahnhof.se 

Sommarträff Norra Promenaden lördagen den 30 juli kl. 12 – 15.
I parken Norra Promenaden (vid regn i Lancasterskolan, S:t Petri kyrkoplan 2). Vi bjuder på mat, så ange i anmälan om du har någon matallergi.Anmälan senast en vecka före, den 23/7 p g a maten, till marianne.nilsson@bahnhof.se eller till mobil (sms) 0768 – 80 91 43.

Medlemsmöte före Ljusmässan i Lund 10 september, se nedan.

Samtalsträff lördagen den 3 september kl. 11 – 13

Samtalsträff söndagen den 2 oktober kl. 11 – 13

Samtalsträff söndagen den 20 november kl. 11 – 13

Välkommen! Marianne och Gunvor

Samtalsgrupp Helsingborg – träffarna fortsätter i sommar!

Måndag 4 juli kl. 18:00 

Tisdag 9 augusti kl. 18:00. 

Sensus lokal, Billeplatsen 1 i Helsingborg. Vi bjuder på enkel fika. Anmälan till spesskane@gmail.com, eller 0704 – 68 97 86 (sms) senast två dagar före träffearna. Välkommen! Eva

SPES Skånekretsen inbjuder till Ljusmässa och medlemsmöte

Världssuicidpreventionsdagen lördag 10 september. Ljusmässa i Lunds Domkyrka kl.18:30 med tal, sång, musik, och ljuständning. Präst: Jan Kjellström. Sång: Karin Öjehagen. Innan Ljusmässan har vi medlemsträff kl.15:00-18:00 i Stiftets lokal på Krafts Torg 12A (bakom Domkyrkan).  Information på porten. Vi bjuder på mat, så ange i anmälan om du har någon matallergi. Anmälan senast en vecka före, den 3/9 p g a maten till marianne.nilsson@bahnhof.se eller till mobil (sms) 0768 – 80 91 43.

SPES Ungdom i Lund

Ungdomsgruppen är vilande.

Kontakta Maja Straht på maja.straht@spes.se eller på 0721526277 om du har några frågor.  SPES Ungdom Lund har en egen grupp på Facebook.

Kontaktpersoner inom Skånekretsen:

Eva Johansson (ordförande). Tel: 0704-689786. E-post: spesskane@gmail.com.

Marianne Nilsson (sekreterare). Tel: 0768-809143. E-post: marianne.nilsson@bahnhof.se

Jörgen Linfeldt. Tel: 0702-284849. E-post: jorgen.linfeldt@telia.com

Att bli medlem i SPES

Varför?

Genom medlemskap i SPES stödjer du det suicidpreventiva ideella arbetet på lokal nivå i Skånekretsen. Genom att vi blir fler medlemmar, får vi Regionbidrag till vårt arbete. Om ingen blir medlem, kommer vi inte längre att få något regionbidrag, och vi tvingas att avbryta mycket av verksamheten. Självklart kan man prova på verksamheten först, men om du upplever att detta är viktigt, och fortsätter inom SPES, så hoppas vi innerligt att du blir medlem.

När man själv drabbats hårt av självmord, så vet man hur viktigt det är att det finns hjälp att få från SPES. Det är viktigt att den som orkar, med tiden står kvar för nydrabbade som tyvärr kommer varje år. Om alla lämnar verksamheten när man kommit över ytan, då finns ingen verksamhet kvar. Vi tror verkligen på vikten av SPES gemenskap.

Genom att bli medlem i SPES, stödjer du även vårt Riksförbund, som arbetar på nationell nivå för att påverka det suicidpreventiva arbetet. Nationellt finns t.ex. en Facebook-grupp, stödlinje varje kväll, stöd till den lokala verksamheten med utbildning, administration etc. Riksförbundet och dess olika lokala kretsar arbetar i hela landet.

Hur?

Klicka HÄR för att bli medlem.

Ordinarie medlemskap kostar 300 kr. Familjemedlem, ungdomsmedlemoch pensionär kostar 100 kr/ år. Väl använda pengar.

Vad?

När du blir medlem, får du medlemstidningen och löpande information per mail/ brev om aktuell lokal verksamhet. Du får aktuell nationell information och kunskap om suicidprevention. Du kan vara aktiv medlem, eller passiv. Inget engagemang är för litet. Desto fler medlemmar vi blir, desto starkare röst får SPES. Till varje pris ska vi bidra på olika sätt till att förhindra nya suicid. Som ett sätt att hedra våra nära och kära. Alla vi tillsammans är SPES. Välkommen!