Spes deltar i panelsamtal efter pjäsen Psykos

När de två sista föreställningarna har gått i Stockholm har över 1000 unga sett pjäsen. Alexandra Rydholm från Spes deltog i panelsamtalen i Malmö och skriver om föreställningen och upplevelsen.

” I helgen var Spes Riksförbund medverkande i panelsamtal efter en stark och viktig pjäs av @teaterfatal För oss som organisation är det livsviktigt att föra samtal MED unga och inte bara prata OM unga gällande psykisk ohälsa och självmord.

Med ork, ord och mod visar teatergruppen i en väldigt fysisk gestaltning hur kampen mot ett dåligt mående kan se ut.

Psykos 4:48 av Sarah Kane är en kompromisslös, fragmentarisk pjäs som undersöker och belyser depressionens komplexa verklighet och dess brutalaste konsekvenser.

Teater Fatals uppsättning för pjäsen till vår nutid och genom ett hårt uttryck öppnas dörren in i ungas mentala hälsa och dess relation till kommersialismen.

Teater Fatal är en nystartad frigrupp som skapar unik scenkonst för unga med unga och av unga. Gruppen vill synliggöra ämnen och grupper som inte har en naturlig plats i dagens scenkonstsamhälle. Genom att skapa inlockande och prestigelösa utrymmen där konstnärskapet har fokus på publiken med forskning som grund.

Av: Sarah Kane Regi: Matilda Belin Larsson Producent: Åsa Hoang På scen: Amanda Björndotter och Emil Hernried”