1617 personer tog sitt liv 2023. 48 fler människor än 2022. Våra ansträngningar måste bli större. Inte minst måste vi ta krafttag när det kommer till att erbjuda stöd för alla vars liv för alltid förändras av någons suicid.

Suicidpreventiva dagen är en viktig dag för att uppmärksamma frågan och för att bryta tystnaden kring ett av våra stora samhällsproblem. På många platser tänder vi ett ljus för var och en av de som vi mist under förra året. Kan du inte delta på plats, kan du tända ett digitalt ljus.Arrangemang runt om i landet:

Vi kommer fylla på allt eftersom med datum, tider och orter där event arrangeras.

Domkyrkan Göteborg

Tillsammans förebygger vi självmord. Samarrangemang.

Kl. 14:00 Domkyrkoplan. Vi finns här för samtal, fika och information. På plats finns även en fotoutställning som ingår i Spes suicidpreventiva kampanj. ”Bakom leendet”. Ögonblicksbilder från de sista dagarna i livet.

Kl. 18-19 Sång, musik, textläsning och ljusceremoni Domkyrkan.

Ca kl. 19 Ljusmanifestation på Domkyrkoplan. Vi tänder 1617 ljus, ett för varje person som dog i suicid under 2023. Kom och tänd ljus med oss! Du kan köpa Spes Förgätmigejband på plats. Ett band du kan bära för dem vi mist, för de som kämpar och för alla som står kvar.

Mer information kommer närmare i tid.

Spes Skåne

Ljusmässa och medlemsmöte på Världssuicidpreventions-dagen tisdag 10/9

Ljusmässa i Lunds Domkyrka kl.18:30 med tal, sång, musik, och ljuständning.
Präst: Jan Kjellström / Sång: Karin Öjehagen.

Innan Ljusmässan har vi medlemsträff kl.15:00-18:00 i Stiftets lokal på Krafts Torg 12A (bakom Domkyrkan).

Information på porten. Vi bjuder på mat, så ange i anmälan om du har någon matallergi.

Anmälan senast den 3/9 till [email protected] eller till mobil (sms) 0768 – 80 91 43. (Till Ljusmässan i Domkyrkan behövs ingen anmälan)
Välkommen!

Spes Västra – Falköping

SANKT OLOFS KYRKA i FALKÖPING
10/9, kl 18.30-21.00

Vi samlas för att uppmärksamma och motverka självmord. Kvällen inleds med en ljusmanifestation där vi tänder ljus för alla dem som inte orkade, för alla som kämpar och för oss som finns kvar. Efteråt får vi lyssna till en gripande föreläsning och stämningsfull musik.

Klicka här för mer information